Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I det egna hemmet.


Morgon i november


Himlar omger vår planet.
Tar mig framåt, - successivt.

Försöker stävja tröttheten med
å ta vita å svarta lyckopiller. ~~

Sommaren sover, dold bland
mjuka, softa molnkuddar..

Rök bolmar ur min mun,
slingrar sig uppåt i rummet.

Reklamen i TV yrkar på att
jag må köpa Dittan & Dattan !

Sisu-saven stiger i min loja - -
lekamen, som sakta piggnar till.

Går ut på balkongen å sätter mig.
All snö är borta. Gråmulna skyar.

Ljusblå små gluggar i molntäcket. --
Gullig fågelsång höres, lågmälda ljud.

I Helgen hade jag trassliga nerver. - -
Nu, är mitt Psyke, - som en vänd hand !

Undrar över Jordens Öde. Hur
ska det gå för människorna ?

Det ryktas att vi går mot en
hård vår med många dödsfall.

Det är en morgon i det --
skumma, djupa november.

Jag har gått in å sitter i - - - -
mysfåtöljen å inväntar -- Dagen.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 352 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-21 10:50



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Tänkvärda glimtar.
2016-11-24

  Blomma-Stjärna VIP
och nu är det kväll när jag läser din dagsväntandikt - hoppas dagen blev en bra dag - en bra dikt har du skrivit i alla fall!
2016-11-21

    ej medlem längre
Grått och trist, november är inte trevlig! Ja, hur ska det gå med jorden och människorna, det ser inte så lovande ut!
2016-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om det som är nära och det som är långt borta.
Invänta dagen, ja, så sitter man där och undrar hur den skall bli.
2016-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf