Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick icke föda!


'Lyckosmäll' (utebliven)!


Undrar, varthän jag månde gå !
Hur kan jag 'dyrgripen' fånga ?
Det sägs, om nånn man ej kan få,
så återstår, ändock, många,
som lycklig Kärlek väntar på!

Kan, dock, ej få Nånn - i ett Nafs!
'Lyckosmällen', den uteblir.
Å, den du älskar drar till Havs!
Du står å väntar på nånn pir - -
--- å upplever att allt är Tjafs !!

Spillt min Säd; va´re verkligt värt
all den Tomhet det orsaka´!?
Förlorat barn vart dubbelt kärt;-
det mig omtumla´ å skaka´!,,,,
Han var Allt, jag nånnsin Begärt.

En fin Son, -- det jag -säkert- vet..
Har honom i mina tankar ! - - - -
Jag kan -knappt- vänta på att det
blir HAN som på dörren bankar !!
Så häftigt å inte diskret ! - - - -

Hans far försvann i Syndens Träsk.
Jag förmodar att det var så !
Han var ej så chevaleresk !
Själv, gick jag hem att ensam 'gå'...-
Snacka om Konception, grotesk !


Varför Ungen ej fick leva ?, -
- det är frågan som jag ställer !
Tiderna har blivit skeva. ----
Å, - rätt va´ det är, det smäller !
Man bör, nog, mot Ljuset sträva !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 345 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-11-21 14:41



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
du har en egen stil ett eget sätt att skriva livets tragik och möda och längtan och kamp och tro!
Bra denna - starkt berörande och sorgsen och förtvivlad men ändå med en inre trosvisshet som om du anar att allt på något mystiskt sätt ändå står rätt till - i någon dimension!
2016-11-21

    ej medlem längre
Mycket tragik och sorg i dessa rader! givetvis sörjer man dem man mist... Livet är hårt och man undrar över meningen ibland!
2016-11-21

  Anya VIP
Starkt och med en personlig stil som lyfter hela texten. Ingen skriver som du. Finns en dubbelhet i texten som gör orden sköra. Bra!
2016-11-21

    ej medlem längre
Ännu en kraftfull MR!
2016-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf