Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om 'Utvalda Frun', m.m.


Sånger å Sägner


Det sjunges om drömmar
å svävande Illusioner,
som glider över den grå
trakt, där vi är fångna.

Bläddrar i Boken om
Intet. Så Intetsägande!

Brölande låtsastigrars
strimmor glänser i
skenet från elden.

Flödet öppna´, så Tid kom in!

Lustifikativa blådårar värper ~~
sago-glasbergs-ungar, - som på
löpande band; lila läppar ler * !

Utvalda Frun justerar flätan
på sin svankande rygg, --
- ignorerar Avunden, som
hon ej vill befatta sig med, --
- benådar till höger å till
vänster, sånna som söker
Amnesti hos hennes så
törstiga å heta hjärta..

--Vi kommer inte mycket
längre, nu, sa långe Jan å - - - -
han syfta´ på Den Stora Marschen
mot Himlen ... De hade hunnit
till Farsta ! Det var Fars Dag.

--Nej, vi måste vidare!, utbrast
gråhåriga Siv. Innan Motvinden
kommer å förvirrar vår Väg !!

********
Sångerna uppifrån Rymden --
bedårar, bedövar Jordens barn.







Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 398 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-21 22:36



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken fantasi du besitter och gör superbra originella texter av!
2016-11-22

    ej medlem längre
Farsta...på Fars Dag...det var också ett sammanträffande!
Du har verkligen fantasi att dikta!

2016-11-22

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för stycket som börjar

"Utvalda Frun ..."
2016-11-22

  ULJO
Lite annorlunda för att vara du. Men den var också bra som alltid när det gäller "räven"
2016-11-22

  överlevaren VIP
Fantasifulla ord, med härligt innehåll!
2016-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf