Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kanske inte borde skrivas om.

massa skrikande röster på ett främmande språk. den lilla flickan höll sin bror hårt i handen. dom skyndade bort dom mot dom elaka männen i gröna kostymer. dom drog bort den lilla flickan från sin bror och placerade henne i den andra kön. flickan skrek och ropade på din bror. dom gick mot ett tegel hus med stora skortstenar och stora rökmoln som välde ur dom. den lilla flickan vände sig om i allt vimel. dom gick in i ett rum där massa män skrek på olika språk att dom skulle ta av sig kläderna och senare få en nummerlapp med ett nummer på. den lilla flickan knäppte oroligt upp sin blus. med darrande ben blev nakna män, kvinnor och barn inknuffade i ett rum och vakterna stängde dörren efter dom. utpeckad av vakterna gick flickans bror till sitt nya arbete. han skulle tömma gaskamrarna. i hans nya randiga skjorta och byxor följde han ss-soldaten som öppnade dörren och en stank kom emot honom. där inne låg massa döda människor i en hög. han kände igen många från tåget. en efter en släpade han ut dom till de stora ugnarna där elden brann. han försökte att undvika dom med blicken men såg sin lilla systers blåa ögon.




Övriga genrer av Eriika_
Läst 374 gånger
Publicerad 2006-05-15 19:29



Bookmark and Share


  Helene Månsson
Väldigt stark dikt Erika! /Helene
2006-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Eriika_