Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad sker vartefter ?


På Livets Älv


Påväg, mot det Okända ...
Har jag speciella Mål ? - - -
Kunde va´ som helst hända -
- genom sticket av en nål?

Men, den Tiden är förbi,
då jag, själv, injicera´
droger, typ amfetamin!!
Det sluta´ å fungera! - -

Det vill säga, jag blev så
spejsad å avtänd på den
neurotiska vanan å
la av med det, - äntligen !

Nuförtiden, lever jag
ett mkt lugnare liv. - - - - -
Sant, det blir ett bättre Drag
i och med Åldrandets Kliv !

Åtminstone har jag lärt - - -
mig massor på Ålderns Höst!
Håller Livet mera kärt, - -
- fast alla problem ej lösts!

Nu, vill jag kolla Bortom
det som råder för Stunden !
Vad skall ske, så Småningom ?
Väntar -till slut- Avgrunden?

Eller, leder mig Ljuset --
förbi Undergångs svärta ?
Jag får genomgå Ruset, -
- som befriar mitt hjärta ?

Min närmaste Anförvant, -
det är, ju, faktiskt, jag, själv !
Visserligen, bliven -- Tant, --
- - men påväg på Livets Älv !!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 398 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-22 20:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det ligger en förväntan i dina ord och en undran om vad som ska hända härnäst...så vill man gärna ha det i livet...fint skrivet...
2016-11-27

  Solstrale VIP
Ja det finns mycket klokt i dina ord!

En liten anekdot... Kvinnan lade sig på älven för att flyta avslappnat i solbefläckad skugga under björken, gungande våg drog kvinnan in i sömnen och fördes med strömmen nedåt... Hon återfanns två mil nedströms sovandes...

Vem vet kanske en god ström för dig vaken mot ditt mål!? ;)


2016-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf