Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det verkar skumt!


Man MÅSTE INTE sova varje natt !!


Det är en natt till --- ---
onsdag, - s.k., "lill-lördag".

Samhället ligger i mörker;
det sägs att mänskorna -
just nu, sover, för å kunna
orka med den vakna tidens
arbete å vedermödor ...

MEN, så många tmr, -- i
stort sett -- varje natt !!!!
Tycker det verkar skumt!

Som en konstnär skapar sitt Verk, -
- upptäcker jag, mer å mer, - -
hur Världen -egentligen- ser ut !
Bilden framstår allt tydligare.-

Å, - jag förvånas, starkt!

Har, också, så mycken tid
å tänka - i lugn å ro.

Den världsbild jag fått itutad
i mig, sen urminnes Tid, visar
sitt sanna det... - som när jag flår
en banan, - - drar av dess skal.

Insidan försvinner så lätt i min mun!

Alla äter!
Å, pippar, vakna, på nätterna !
(Varför sover jag ?! Varför ligger ingen med mig?)






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 307 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-11-23 03:45



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är mycket tid som försvinner när man sover...tänk så mycket man skulle hinna med om man inte behövde sova...
2016-11-27

  Solstrale VIP
Jag skulle kanske tro alla pippade om natten jag aldrig fick,,, men jag och killen sover om nätterna i varisn del om Sthlm, två nätter i veckan sover vi hela natten tillsammans inget mer och bananer äter vi till frukost... ;)
2016-11-24

  Marita Ohlquist VIP
Jag tillbringar hellre tiden i vaket tillstånd än jag sover bort den!
2016-11-23

  ULJO
Jag säger som Gunwald Larsson i Beck. Sova det är bara för amatörer
2016-11-23

    ej medlem längre
Entext som för mig handlar om att bryta sig ut från vad andra anser och gå sin egen väg. att vara vaken och ta till vara på tillvaron istället för att sova bort den.
Slutet är vackert, ensamhet...
Den flådda och uppätna bananen är en humoristisk och häftig symbol för hur diktjaget förintar och äter upp den "itutade världsbilden" och istället försöker gå sin egen väg. :-)

2016-11-23

    ej medlem längre
Näe, inte måste man sova, bara ibland...
2016-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf