Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sand i ögonen.


I Väntan på John Blund


Ibland, är det skönt å sova.
Då, kroppen vill bli medvetslös.
Sköna drömmar in få håva.
'Tingeling' uti Själen strös,
som från änglarna en gåva.

Känna slingor ur Sömnens rymd
mana å locka med Glamour.
Snart, blir allvärlden undanskymd -
bakom slummerns ljuvliga flor, --
som döljer den svartnande Synd!

Brukar köra Propaganda
emot å sova bort sin tid.
Men, John Blund får ögon sanda, -
så jag kan komma in i Frid,
i drömmens bolstrar, mjukt, landa!

**********************************

Har, nu, sovit nåra timmar-
Kunde ej se hur Tiden gick.
Men, återvänt från Guds Himlar,
där jag god ro och vila fick.
Nu, - Vakenhets stråle glimmar !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 415 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-25 11:45



Bookmark and Share


    Orkiden
John Blund....ligger mig varmt om hjärtat.
Underbar text ;)
2016-11-29

  överlevaren VIP
Härlig dikt...gillar det med John Blund!
2016-11-28

  Inkognito93
Det här var fantastiskt fint att få läsa. min favorit utav allt det jag läst bland dina verk
2016-11-27

  ResenärGenomLivet VIP
Håller med dig...ibland är det skönt att sova...
2016-11-27

    ej medlem längre
Ja, ibland måste man allt sova, annars går allt på tok!
2016-11-26

  Salvation Pepper
Man kan riktigt höra trubaduren klingande gitarr.
Snyggt!
2016-11-25

  Anya VIP
Att kunna sova är guld värt. Gillar ditt slut:
Nu, - Vakenhets stråle glimmar !
Så glatt med nya friska tag.

Om jag inte vore så hungrig skulle jag också lägga mig och blunda en stund. Sen middag på fredagarna, mina pojkar är på träning.
2016-11-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om vederkvickande rofylld sömn.
2016-11-25

    ej medlem längre
Njut av dagen!
2016-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf