Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min egen översättning och tolkning av Leonard Cohens text "I'm your man". Originalet: https://youtu.be/YuCpTi0EtbU


Jag är mannen för dig (I'm your man)

Vill du ha en älskare,
så är jag med på allt
Och vill du prova något nytt,
kan jag vara vem du vill
Vill du ha en jämlike,
ta min hand
Eller behöver din ilska ett mål,
då finns jag här
För jag är mannen för dig

Vill du ha en fighter,
då går jag upp i ringen för dig
Och vill du ha en doktor,
ska jag undersöka varje millimeter av dig
Vill du någon annanstans, kör jag dig dit
Och vill du föra mig vilse, varsågod
För jag är mannen för dig

Månen lyser full
Längtan är svår,
lämnar ingen ro
Jag tänker på de löften jag gav
och aldrig höll

En man har aldrig vunnit en kvinna tillbaka
genom att tigga på knä
Annars skulle jag krypa för dig
och kyssa din fot
Besjunga din skönhet
som en katt i mars
Jaga ditt hjärta
Dra i ditt täcke
Och säga snälla snälla
Jag är mannen för dig

Men blir din trötthet för stor på vägen en natt,
kan du lämna ratten till mig
Och vill du göra på ditt eget sätt,
ska jag inte stå i din väg
Behöver du en målsman för ditt barn,
eller bara vandra med mig en stund
på en fjärran strand
Då är jag mannen för dig




Övriga genrer (Översättning) av Herr Farbror VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-10 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP