Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtidsvision

I staden finns inga människor,
bor inga människor, rör sig inga
människor långsamt över gatorna,
i flockar eller en efter en, för staden
har tagit över, rest sig ur den kladdiga
människomassan med sina gyllene tinnar
och torn, sträckt sig högt över sin egen gräns,
slagit ut över himlen i ett blixtrande fyrverkeri,
tagit sin uråldriga själ tillbaka, den som människor
trampat på så länge, utan att lyssna till trevande toner
från stolta, smyckade fasader, och nu har de drivits på flykt




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 243 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-12-12 10:34



Bookmark and Share


  Carl-Johan Bachofner
Läskigt och vackert.
2016-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta