Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även samvetet sover om natten

Sagt är sagt
och gjort är glömt
för länge sedan
intalar jag mig själv med viss tvekan

Jag kan allting utantill
och vet vilka ord som mest behövs
men om dagen är jag helt okej
för Sanna är sannerligen stark
när hon inte leker
älskar älskar inte

Det är om natten jag behöver något
större än mitt samvete
jag behöver någon som styr mina drömmar
som immar sig fast i mitt hjärta
på gränsen mellan det goda och det onda
svaret vet jag inte ens när jag vaknar
då allting redan är försent

Jag hade glömt dig
förstår du
det visste jag med säkerhet
men så kom drömmen om natten
då jag är som svagast
och utan självkontroll alls

Jag drömde att du kom en kväll
med vänner för att möta mig
jag var blyg
som vanligt
och var rädd att du skulle frysa
när ni skulle gå ut
Du log när jag bad dig vänta
på en mössa som jag skulle ge dig
när jag stod ensam och tänkte
vilken som passade dig bäst
kom jag på att jag fortfarande älskar
Men när jag kom tillbaka
var du försvunnen
Du hade inte orkat vänta

Kvar var jag i drömmen
och i morgondagen
ensam och sorgsen
över känslor som stannar kvar
fast jag låst in mig
och slängt nyckeln
du ska inte kunna komma in då
och förstöra
någonting som vi aldrig haft





Fri vers av Namnlösa
Läst 355 gånger
Publicerad 2006-05-16 17:32



Bookmark and Share


  kärleksbarn
du ska inte kunna komma in då
och förstöra
någonting som vi aldrig haft

åh vad jag kände igen mig...tokbra!
2006-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Namnlösa
Namnlösa