Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt bidrag till antologin Brev foto: Eva Langrath


Mannen vid tjärnen (ur Brevantologin)

Käre F

Tack för ditt senaste besök. Det kändes så tomt igår kväll när ingen ordnade med kuddarna i sängen bredvid min. Jag kunde fortfarande se en liten grop i den ena kudden. Det är så många tankar som fyller mitt huvud och som jag vill dela med dig.

Jag tänker på vår promenad på berget, när vi såg vattnet i tjärnen skymta mellan de dallrande löven. Det kändes som att du delade min känsla av vördnad inför naturen. Dina läppars varma kyssar på stigen, sände ilningar ända ner i tårna. Besöket i den vita kyrkan. Där vi vandrade -bara du jag- i kyrkogången, får mig att ana att det finns ett vi.

Jag trevar mig sakta ut ur det skal som jag under lång tid byggt kring mig själv. Jag vill att du ska veta att den trygghet jag känner i din närvaro, övervinner min rädsla att vara fel. Under våra långa samtal vågade jag kasta den mask som jag burit under många år. Allt som du ger fyller min själ med en längtan att få dela och att få ge. Jag känner att du har öppnat dörrar och lockat mig in på vägar som jag aldrig gått.

Tillsammans hand i hand med bara fötter i gräset vill jag fortsätta vandra med dig i många somrar till. I natt drömde jag att vi gick i solen lätt böjda, med varsin rollator, intill varandra på en trottoar.

Jag ser med längtan fram emot att åka ner till dig om några veckor.

Kram från din E

Ps. Smärtan av att du varit min saknad blandas med glädjen över att du är. Ds.




Övriga genrer av Eva Langrath VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-12-15 20:30



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En fint och vackert brev till den käraste
2017-04-08

  Bibbi VIP
Fint.
2016-12-21

  Anya VIP
Fint om saknaden efter en kär vän. Vackert med tjärnen som återkommer. Härligt att ha en vän som man känner trygghet med. Hoppas diktarduet får ta del av brevet. :o)
2016-12-17

  Bjarne Nordbö
Den värmde.
2016-12-16

  Peter Olausson VIP
Ett vackert brev, ett sådant som vi alla längtar efter ibland. "...vi gick i solen lätt böjda, med varsin rollator, intill varandra på en trottoar": kärleksord som räcker när livet levts länge
2016-12-16

  KYREUS of Sweden
Rar text
+ nytt fint foto
av Eva.
2016-12-15

  walborg
Otroligt fin text detta - i form av ett innerligt brev.
2016-12-15

  ULJO
Fint
2016-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP