Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Vingslag

 

En oljelampa
i kupade händer
vaktar ingången

Ett vingpar rör sig
över mitt huvud
fötterna rör sig mot trä

Ett andpar simmar
nära en bryggkant
vattnet lätt krusat

Solen bjuder
den första värmen
ondskan känns långt borta

Orättvisan gnager
som en mus
gnager ett hål

De grandiosa
tycks ovetande
om sin okunskap

Vi går ständigt
mellan födelse
och avslut

Knopparna öppnar
sig sakta
i vecken
anas nytt liv

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2024

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-10 10:39



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Underbart vilar vingarnas slag ~
skönhet i tidens värld…
2024-05-13

  Kungskobran VIP
Ondskan är inte långt borta
men märks inte i vårt dagliga liv
om inte tidningar och media funnits
så hade vi inte inte vetat om den.

Fint fångat av dig

2024-05-11

  Bibbi VIP
Begrundar.
2024-05-11

  La Magnólia VIP
Vackert och sant.
2024-05-10

  Emanuel Sigridsson VIP
Den sjätte strofen: så sann.
2024-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP