Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget. Jag önskar en fin morsdag till mina döttrar, min svärdotter och alla andra mammor.


Mors dag

 

Äppelträdet blommar
utanför en tvättstuga
blommar för att bära frukt
som en hälsning
till alla mödrar i världen

Alla mödrar som
känner barnets rörelse
inom sig

Alla mödrar som gläds
över sina barns framsteg

Alla mödrar som
söker mat
söker tak
åt sina barn

Alla mödrar som sörjer
ett barn som inte längre
finns kvar

Alla mödrar
över världen
som kämpar för
en bättre framtid
åt sina barn

Alla mödrar som
svävar i ovisshet

Alla mödrar som
mist sin kraft

Alla mödrar som
återfinner sin kraft

Äppelträdet
vaknar om våren
efter sin vintervila
pryds av hundratals blommor
sluter sig
ger frukt

Låter mig ana
den osynliga
sammanlänkade
kärleken

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2024

 

 



Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-05-26 18:02



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Fina ord ~ till mor…
2024-05-27

  Bibbi VIP
Fint.
2024-05-27

    Sefarge VIP
Så livsbejakande skrivet!
Ej att förglömma
I all den elände
o misär ger ej
skapelse
krafter
nån-
sin
upp!
;)
2024-05-26

  Skatflickan VIP
vackert och vördnadsfullt <3
2024-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP