Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasbankens falska räntor

Jag brukar säga
att oro är den ränta man får betala när man lånar bekymmer
utav framtiden

Jag brukar säga
att spöken finns men paradoxalt nog att det inte finns
ett liv efter dödens och dess oväntade steg

Jag brukar säga
att jag älskar dig när jag egentligen hatar dig och jag behöver
dig inte när du är tom

Jag brukar säga
att jag talar sanning när jag egentligen ljuger men det tror
knappast någon på

Jag brukar säga
att den här gången säkerligen är den sista men är egentligen
oerhört falskt besviken

Jag brukar säga
att jag ska avsluta detta liv men vågar inte ta steget ut
från högsta toppen

Jag brukar säga
att jag ska börja studera igen och bli något bra och bättre
men det lär inte hända

Jag brukar säga
att Jesus inte är Guds sons relik och att ingen är
den andra lik för Jesus är Gud

Jag brukar också säga
en massa skit som att det ordnar sig när det egentligen
inte alls är enkelt att nå förändring

Det andra säger
är att sköt dig själv och skit i andra
Tydligen innebär detta att andra är
minst lika vilsna som jag.



Kanske inte just nu. Jag förändras hela tiden. Kanske inte just nu. Tack glasbanken. Ni är fulla av löften. Men tomma flaskor har inget värde. Eller jo. Explorer vodka finns på pet och är värd en krona. Men det är ingen krona som hör hemma på huvudet. Men jag är dock kung. Konung i mitt liv. Demokrati måste nog vara balansen mellan hjärna och hjärta.

Säger jag.




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 378 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-23 05:07



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
tomma Vodkaflaskor samlar en del på, de betalar 100-200 kr per flaska. en del samlar på tomma whiskey-flaskor. konstiga ide'er en del har.
2016-12-26

  Carl Mikael Fäldt
RIKTIGT BRA SAGT

Skulle kunna säga "som vanligt" när det gäller dig!

Så---du är på alla prispallarna samtidigt så att säga;)

Om någon missar din text-är jag full av empati!

Riktigt spännande och naket skriftat detta!

Tycker jag
2016-12-23

  Goraxy 89 Orion VIP
Explit ! Som spikhuvudet på pliten - nu råddar jag bara, men jag jag håller HELA tiden med här och tycker Du har något att komma med !
2016-12-23

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Under existensen av den meningslösa,

Gud är inte och luras.
2016-12-23

  H.C.B
tack
2016-12-23

  objekt3
Bra sagt.
2016-12-23
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B