Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet gungar...

Barnet gungar
på drömmens moln
läpparna ler i sömnen

julens stjärna har slocknat
barnet föddes i lönndom

tiggaren sover så frusen
dold bland de rikas sopor
stanken ger sömnen trygghet

glädjen kommer med vardagsslit
samvetets ögon är röda av gråt
hoppet om lycka var ändå förgäves
äntligen är helgen över.

© Bosse 26 december 2016.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-26 05:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten