Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyår 2016-2017.


Poesi till Evigheten


Ett bedrövligt gammalt år,
nu, till Historien går.
Det var inte det bästa,
men vi hoppas att nästa
rullar in på nya spår,
å förbättrar det mesta !

Gryningens rodnad - så skir,
över någon tjusig pir,
leder oss mot Framtiden -
med goda ostar, siden ...
Händelser i Livet blir
minnen som ger frid, sen !

För många har det varit hårt!
Finna din Mening är svårt !
Så Allting bör bättre bli..
Skapelsen vill blomma, - fri !
Lyckan och Landet är vårt !!
Evig -- är All Poesi !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 395 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-12-31 14:34



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa det är sannerligen svårt att finna sin mening. Håller med! En fin nyårsdikt....gillar slutraden:
"Evig -- är All Poesi ! "
Bra!!!
2017-01-13

  Salvation Pepper
Fint positiv:
"men vi hoppas att nästa
rullar in på nya spår"

Gott verk!
2017-01-05

  KattenKin VIP
Vilken superfin nyårsdikt!
Gott nytt år Marianne!
2017-01-04

  ResenärGenomLivet VIP
En härlig dikt du skrivit med en ljus syn på framtiden...
2017-01-03

    Dan Myrbeck
Fin framåtblick,
och om året vi fick!
2017-01-03

  Bo Himmelsbåge
Fin hyllning o förhoppning,
om att det nya Året ska bli så mycket bättre...
Hjälps vi alla åt, så blir det säkert så...
särskilt om vi förenas o blir minst två...
Tack!
2017-01-03

  Blomma-Stjärna VIP
ur erkännandet av det svåra går vi mot det nya - skapelsen vill blomma - vi går mot ljusare tider - Gott Nytt År Du Fina Poesikvinna!
2017-01-01

    ej medlem längre
Bra!
2016-12-31

  ULJO
Mycket bra
2016-12-31

    ej medlem längre
Så fint du skriver! Men jag håller med om att det var ett bedrövligt år!
Gott Nytt År får jag önska dig då!
2016-12-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Hopp och tro i skön förening för framtiden vi går till mötes. Gott Nytt År, fina skrivarvän.
2016-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf