Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Associationspingis

Städsyrsorna
skyr inte mörkret

vaknar till sent om kvällarna
lämnar vardagens plikter

drar iväg
i ett grävande äventyr
i febrig yra

och möts
i en egen dimension

kors och tvärs reser de
i samförstånd genom tid och rum

det enda som möjligen skulle avslöja dem
är ljudet av ivriga fingertoppar
som förenas i flyhänt steppdans över blankslitna tangenter

gränser suddas ut
sida efter sida fylls

skarpsinniga iakttagelser
vågade tankeutflykter
nyfödda associationer

en outtömlig lek
när syrsorna förenas

outtröttliga är de
och när morgonen gryr
läggs fler facetter till historien.

© Maria Marängsviss, 1 maj 2016




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 592 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2017-01-06 01:34



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En lekfull och sällsam dikt med flödande ord som inspirerar.
2017-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP