Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bjud inte till! Bjud upp!

Mossmjuk januarimorgon
stearinljusdansar i spegeldjupet
Hyltebruk Haverdal Majorna
vingslagna mormorsminnen
alla orden ryms i plåtljusstaken

saffransbullarna kaffedoften
barnhemstrappan hundöronen
gråskaliga ekon vältrar sig över mig
och radions p2 slår an dunkeltonen
på den digitala tidsmaskinen hundra år senare
i kalejdoskopet brinner lågan
sårbar färgstark evig
i snöyran smälter slitmyror samman

Jag sjunger tystnadens stämma
överröstar staden tiden
molnköket är öppet nära
väven tätnar i nya mönster
när trasigt blir helt.

Bjud inte till! Bjud upp!

© Maria Marängsviss, 9 januari 2022




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-01-11 09:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilket vackert språk. Läser och läser igen. De där mormorsminnena är inte fy skam. Underbart. Tack för att jag fick njuta av denna.
2022-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP