Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal jävla text, vars vers om sexdömde radioprofilen Pontus Enhörning dess värre fallit bort. Låten går att sjunga till Cornelis Vreeswijks underbara "Blues för Fatumeh" [länk längst ned].


De onjutbara


När motorn börjat ryka och när kofångarn är väck

och färden varit vilt alkoholiserad,

och lyktorna är sönder liksom alla fyra däck,

då blev nog ändå bilen felparkerad.

Knappast Barbro Hörberg, Kikki D.

Mer som Tommy Körberg, Kikki D.

*

När pris i litteratur skall delas ut är allt solent

för nåt viktigare finns det ej egentligen.

Stör någon ceremonin så har Satan honom sänt.

Gud nåde den som släpper ut ett ”äntligen”.

Skönt att ha kontroll, Horace E.

Men ändå fatta noll, Horace E.

 *

När råbocken gör väsen av sig utanför ens slott

skall denne genast med sitt liv få plikta.

Bara släppa kuken och dra ut sin tummetott,

hämta bössan, ladda den och sikta.

Sen small jätteljudet, Runar S.

Heja sjätte budet, Runar S.


*

När ångest skall gestaltas krävs det hjälp från rike tre

och vad kan passa bättre än nazister?

Och verkligare ångest vi sällan lär få se,

och näppeligen dödare statister.

Några reprimander, Lars Norén?

För Studio Malexander, Lars Norén?

 

*

När skägget börjat gråna och man knappast är potent

och media ignorerar varje snille,

vill man inte sågas av en kvinnlig recensent

som sängväter och inte har nån kille.

Att de inte fattar, Ulf Lundell.

Att du har större pattar, Ulf Lundell.

 

*

 

När ränderna från Waffen–SS aldrig vill gå ur

och högerarmen viftar när man hälsar,

då kan man alltid låtsas vara mån om barn och djur

för att vinna sympati trots man bär pälsar.

Som en bal på slottet, Drottningen.

Som Sarajevoskottet, Drottningen.



* * *

https://www.youtube.com/watch?v=Rqu33WsmwSM




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Judas Ekholm VIP
Läst 321 gånger
Publicerad 2017-01-05 20:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP