Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Schackpoesi


"Masterpiece - mellan Zinkensdamm och Mariatorget"

Det var hård kamp vid brädet
En yngre man i duell
med en äldre man

Spansk teoriduell
Komplicerat mittspel
Svårspelat slutspel
Den yngre mannen vinner
efter flera timmar

Båda för trötta och orkar inte
med analysen efteråt

De går hem
på var sin sida Hornsgatan

Plötsligt bland alla människor
hörs en mycket höjd röst vråla till andra sidan:

"Jag hade vinst i slutspelet om jag gått med löparen
till d5 istället för till f7 ! "

© Christer Johansson 2017-01-08








Fri vers (Fri form) av Schackpoeten VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-10 23:48



Bookmark and Share


    jaybird
Underbart slutspel! Ler stort.
2017-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP