Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÖTET.

Ensam du gick till brunnen var dag
där väktaren du mötte som dammig
sitter i väntan på den som släcka kan
hans törst och svalka heta fötter.

Ni delar en skopa av dryck med
avgrundsdjupens kalla blod
ett ända tack du fick som gåva.

du vände åter
ryggen rak
krukan du bar
med högburet huvud

Åter i din ådror pulserade
livskraften du delat
med väktaren av livets källa.

© Bosse 14 januari 2017.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-14 21:04



Bookmark and Share


  Daniela I
Gillar!
2017-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten