Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här hittade jag mitt bland allt städande. Måste vara från 90-talet. Bedöm den därefter.


Jag håller handen för munnen

 

 

Finansen har gängat musiken

där strebern får va vokalist

Reklamradion blästrar musiken,

och försmår varje tyst altruist

 

Programledarsnubbe på ”Zäta”

eller väderbrud på TV 3

är titlar man inte kan mäta

sig med, oavsett renommé

 

 

För man skall flamsa och tramsa i en mikrofon

så att åskådarna slipper tänka

Man skall synas och höras och le som ett fån

man skall sina värderingar kränka

 

Men jag vill inte va delaktig i deras spel

Jag vill vara ”den där” som har rätt att ha fel

Men jag ångrar mig sista sekunden,

så jag håller tyst - jag håller handen för munnen

 

 

Succé mäts i kroppens strukturer,

midjan skall va smal och slät

Vi gillar blott smärta figurer,

enligt söndagsbilagans enkät

 

Sina laster skall man snabbt förtrycka,

leva nyttigt och bli restriktiv

Det kommer bli ens smala lycka

och biljett till ett framgångsrikt liv

 

 

För man skall slimmas och trimmas och följa den mall

som är skapad av de som vet bäst

Man skall nycker och frestelser envist stå pall

Man tjänar ingenting på en protest

 

Men jag vill inte va delaktig i deras lek

Jag vill vara ”den där” som törs kalla mig vek

Men min kämpaglöd är som försvunnen,

så jag håller färgen - jag håller handen för munnen

 

 

Ja, figuren den skall var smidig

men plånboken bör vara fet

Man skall vara föraktfull och gnidig

mot löjen som välgörenhet

 

Man skall bada i dyra parfymer

de ger skydd åt ens skitinnehåll

Man skall frossa i märkeskostymer

det är ens yttre som spelar nån roll

 

 

För man skall häda och smäda den stinkande klass

som ej platsar på en premiär

Och kallas man cynisk, förhärdad och krass

skall man ta’t för det smicker det är

 

Men jag vill inte va delaktig i deras lopp

Jag vill vara ”den där” som kan gallskrika ”Stopp!”

Men den enda som skäller är hunden,

för jag håller käft - jag håller handen för munnen

Ja, jag håller käft - jag håller handen för munnen

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Judas Ekholm VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-17 17:00



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Snyggt! Precis som det är!
2017-01-18

    Dan Myrbeck
Jag har alltid önskat att jag vore
väderbrud på TV 3, för då skulle
jag tramsa till det rejääääält:

- Först vill ja vahetere hälsa till
Mia, min bästis... Å sen till nyhets-
chefen - vilken natt vi hade i natt...
Hinner inte med vädret? Nää - ni
kan kolla på 4:an!
2017-01-17

    ej medlem längre
suveränt,kanske ännu mer aktuell i dessa schlagertider,alltid någon zelmerlöv på varenda kanal.Tack för denna ,jag bokmärker direkt!!!!
2017-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP