Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jingo


Landet Jingo

I landet Jingo bortom öster
Ljuder ständigt barnaröster
Porlande som silvervatten
Deras skratt i sommarnatten

I Jingo känner ingen smärta
Ingen vet vad pengar är
Svårmod aldrig i nåns hjärta
Ingen varit hopplöst kär

I landet Sverige, bor en flicka
Smal och tanig som en sticka
Varje dag är fylld av kval
Hon kvävs av alla ideal

Men så en dag får flickan nog
Rispar i sin unga kropp
Hon log så underligt när hon dog
Som om hon plötsligt kände hopp!


Vem är du?
Vad är ditt namn?
Du har anlöpt Jingos hamn!
Kom till oss
Slå dig ner -
Nu finns ingen smärta mer!




Fri vers av Peter Nyberger
Läst 406 gånger
Publicerad 2006-05-18 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Nyberger