Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara en katt kan älska så


Jag lever tillsammans med min fina katt Tiger. Han stryker sig runt benen och buffar på mig nos mot nos när jag kommer hem med lite godsaker från affären. Tiger och jag vi har precis samma inställning när det kommer till sex och sånt. Vi tycker det är väldigt övers kattat. Vi gillar att ta det lugnt på verandan, hängmattan och i soffan framför den öppna brasan i vardagsrummet.
Vi ligger där i var sin skinnfåtölj som vi fått ärva av en rik släkting. Där har vi det gott med vårt kaffe och cognac till. Man kan höra hur det sprakar från elden och Tiger försöker spinna ikapp och inte sällan lyckas han. Tiger är en enastående katt som jag har fått den stora äran stifta bekantskap med.

Meningen var att han skulle stanna en vinter för några år sen, men har blivit kvar för att vi trivs så bra ihop. Ibland går Tiger åt sitt håll och jag går åt mitt. Sen kan vi umgås en stund på kvällen och bara mysa. Han stör inte mig och jag stör inte honom. Vi tar det lugnt och bara njuter av livet.

Jag kliar Tiger bakom öronen och han smeker mig med sin mjuka päls. Buffar lite och spinner som motorn på min nya volvo. Det händer att vi gör små utflykter och rullar iväg på småvägarna genom Sverige. Då brukar Tiger stå med baktassarna i passagerarsätet och framtassarna i fönstret med nosen i vinden medan han tittar på kossorna på ängen och jag trampar gasen i botten. Vårt mål, ett högst hemligt ställe där vi brukar bada näck, precis som vi är skapta.

Innan vi går på jakt till kvällningen, äter vi en god middag med förrätt, huvudrätt och glass med chockad choklad. Vi dricker ett fint vin och tar cognac till kaffet. Sedan går vi åt var sitt håll och ses till lunch nästa dag. Ett fulländat och fullkomligt fritt liv helt utan elaka så kallade människor. Nej tack, säger vi båda. Det finns så mycket roligt att göra och vi är så lyckliga.




Prosa (Kortnovell) av Annie b'larsson VIP
Läst 1336 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-02-06 17:56



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Underbar kortnovell! Härlig läsning med så fint flyt att man nästan önskar den var längre... men den är egentligen precis lagom.
2020-09-04

  morgonstjärna VIP
så självständigt modigt skrivet
"ett fulländat och fullkomligt fritt liv helt utan elaka så kallade människor. Nej tack, säger vi båda. Det finns så mycket roligt att göra och vi är så lyckliga."
2019-09-19

  petter rost
Du vet det... att en kattberättelse som din här, skjuter mig i sank. Alldeles för mycket kjatt i mig för att inte falla.
2017-02-10

  StinaJ VIP
En underbar text om hur livet kan gestalta sig med människans bästa vän, katten.
2017-02-09

  Engel
En sådan katt har jag haft. Hon hette Isa. Jag saknar henne.
2017-02-08

  Gunwale VIP
Katten glider mot det mänskliga, medan andra glider bort från det...
2017-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP