Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför fönstret

Utanför fönstret
Någon annan
Steg som bryter genom isen
Snabba nog för att inte bli blöta

En skör bris genom håret
Tänker på en svunnen era
Lätt nostalgisk och rädd
Tryggheten vilar inte längre hos oss

Hur ska vi enas?
Kring alla frågor som rör om
Allt hat som växer sig starkare
Utanför fönstret

Vem är du egentligen?
När dörren stängs till din offentlighet
Bär du på en dröm?
Eller åker du snålskjuts på någon annans.

När dagens ljus bryter himlen
Finner du frid i din tillvaro?
Ler du åt dem du möter?
Eller bär du din mörka mask när du går ut?





Fri vers av Pierre Ström
Läst 135 gånger
Publicerad 2017-02-16 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pierre Ström