Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Schackpoesi


"Frusen Orkester" (Schackpoesi )

Man har fördel som vit
Men kan kan inte avgöra

I efteranalysen avslöjas det att,
Motståndaren känner detsamma,
att jag borde ha avgjort

Men vi ser inget konkret
Lite splittrad beger man sig
hem för att se med facit
vad man skulle gjort för att vinna

Då kommer den riktiga dolkstöten
Den säger att man aldrig stod bra
utan det var lika spel hela tiden

Datorn hade med andra ord
missat det psykologiska spelet
för vid brädet,
i det verkliga livet,
så hade vit fördel,
så det så,

Men det blev som en frusen orkester av det hela

© Christer Johansson 2017-02-17






Fri vers (Fri form) av Schackpoeten VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-17 00:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP