Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bottenfrusen

Visst det är sant att jag nästan aldrig fryser

Inte på utsidan i alla fall

För ingen kyla i världen kommer i närheten

Av den som mitt hjärta bär med sig i natten

En bottenfrusen själ där ingen värmande sol når in

Följer med mig genom livet 

 

Och på samma sätt som vänskap utan näring 

Suddas ut likt fotstegen i strandkanten

Lika svårt är det att tina upp en bottenfrusen själ

Som för varje gång den fryser till ordentligt

Får svårare att tro på all den värme mina vänner

Skänker till mig genom tankar ord och handlingar

 

Jag vill inget hellre än att få känna sann lycka

Men jag vet det kommer aldrig att gå så länge

Min bottenfrusna själ hindrar mina tårar att falla

Inte låter mig visa att jag är ledsen och behöver tröst

 

För jag vågar inte riktigt tro på mitt eget värde

Då varje gång jag börjar tro lite grann 

Ärren minskat en aning i storlek där inuti mig

Kommer det ett knytnävsslag i magen 

En öppen dörr som ett ord eller oväsentlig handling slår in

 

Som får mig att stå där med min invärtes kyla

Och utan framgång söka värme i den bleka vintersolen




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-25 23:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Håller med Dan här ..för övrigt en mycket bra text!
2017-03-05

    Dan Myrbeck
INGEN själ är så frusen
att den inte kan tinas!

Varma kramar!
2017-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Skickar en värmande kram och önskar dig allt gott!
2017-02-27

  Jan Widströmer VIP
Poetisk tragik och patetik. Men läkedom finns om det invanda bryts. Att man (bekvämt) vänjer sig vid frusenheten gör att den blir bottenfryst. Men visst, lätt att säga tulipanaros, men svårare att göra en. Diktning kan vara en läkande självspegel.
2017-02-26

    jordarp@hotmail.com
Talar till mitt hjärta


2017-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP