Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnets musik

 

dina tankar är som flyttfåglar
kurar på annan kontinent
får kylan att rasa ut där du var förut

du har druckit ur sorgens källa
förädlat onda blommor
som du flätat kring din själ

ger röst åt döda diktare
sinnet dansar mellan strofer
skönjer med lätthet varje kärna

godhet är ditt signum
allt som är sant sjunger inom
vitter är minnets musik

 




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-03-01 23:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fint skrivet i vemodston
2017-03-05

  Staffan Nilsson
Vemodigt och mycket vackert.
2017-03-02

  Blomma-Stjärna VIP
det kommer en fågel in - som ger röst åt döda diktare och förädlar onda blommor - fantasieggande och poetisk dikt!
2017-03-02

  Chawa VIP
Poetisk text om känslors och minnens inverkan (eller frånvaro). Tycker särskilt om metaforen för sorg och förbittring i andra versen. Slutversens ord vitter är ovanligt men sitter fint.
2017-03-02

  Salvation Pepper
Faller för "förädlat onda blommor"

Stort.
2017-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som väcker tankar och känslor!
2017-03-02

  i af apa
fint,
ge röst åt döda diktare.

en godhetens dikt.
2017-03-02

    ej medlem längre
Det är en text, helt i min smak!
2017-03-02

    ej medlem längre
Fin beskrivning i metaforer av varierande art! Särskilt slutstrofen...Godhet är ditt signum...
2017-03-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Åter är du, fina poetissa, här med en dikt där metaforer talar ditt språk.
2017-03-02

  gunnnar nylund VIP
Men hallå, har den poetiska ådran
pumpats till liv igen, välkommen åter.

Fina rader å metaforer som det lyser
om. Det blir en applåd... också!!
2017-03-02

    Sefarge VIP
Som ett glas från
Bellmans dagar
Fylld av renaste
Lyrik!
:)

2017-03-02

  Marianne Räf
OJ, så vackert !! Å, Välkommet
med katten-poesi, igen ! ;D) <3
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP