Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den nakna sanningen

Drömmen känns så nära, vill bara sträcka mig o ta den i min hand
De e nåt jag har förtjänat
Så som jag strävat efter dagen då den äntligen blir sann
finns de inget längre kvar att överväga

Tankar blir till mål gör va jag måste för o nå dit
Kosta vad de kostar jag ska dit till varje pris
Ett löfte ,som de e sagt måste de bli !
De Dags o tina upp de som legat på is

Alldeles för länge! duckat de jag mest har velat
Har känt mig som en slant bland en massa sedlar
Hur kan man nöja sig med att bara överleva
Allt e va man göre till men tro mig jag ska leva

För skillnaden e stor.

Säg mig
Varför stampa samma lera i samma gamla skor?
Jag tar mig själv i kragen o siktar stort
För jag har slutat leva. med fötterna under jord

Måste följa större fotspår o bryta mig loss
Från negativa banor som omfamnat oss
Vi e alla e samma skrot o korn av samma sort
Alla har vart lost dämpat ångesten med bloss
För o komma bort.

De krävs självinsikt
Krävs vilja o den ska synas när man blottar sin blick
säger bara som de är när jag greppar min mick
För sanningen e bäst naken. svart på vitt












Fri vers av Femfemnoll VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-01 04:16



Bookmark and Share


  mare VIP
Rubriken gillas
texten har innehåll
så tänkvärd
sista raden
superbra!
2017-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Femfemnoll
Femfemnoll VIP