Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen och myten

 

Du är som Adam
oförstörd av förbjuden frukt
förankrad i eden
den första och största mannen

Du var som Atlas
höll himlen högt på dina axlar
sorgens stjärna
de kantstöttas konnässör

Du var som Zeus
far till alla barnen
de med trasiga vingar
återföddes ur ditt huvud

Du är som Mimers träd
en värld, en gudaboning
himlen i en ask 
en myt som blivit sann

Du är som Shakespeare
en överraskande underdog
ser vackert där andra ser fult
före tiden du aldrig går ur

 




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2017-03-06 19:12



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jo, den texten duger gott att läsa.
2018-02-27

  S.A.I. Steve Lando VIP
klockrent samt välsvarvat i mytens o bildernas verkligheter samt illusioner
2017-03-27

  Lars Hedlin
En mycket mycket bra text :) Gillas!
2017-03-12

  gunnnar nylund VIP
Oj, det här måste vara en poetisk
variant av Lill Lindfors "en så´n karl".
En å annan karl sprätter nog runt
som en mallig tupp av detta.
Mycket bra formulerat.... nu är det upp till oss män att skrifta en likartad
hyllning till kvinnan.

Bra vetja!!
2017-03-10

  P-E-H
Så fint diktat med talande bilder och ord som visar vilken betydelse en person kan ha för en annan.
Underbart!
2017-03-07

  i af apa
nu har jag äntligen träffat
Zeus! jag visste väl dagen skulle komma,
tack för du tog honom till poeter...
2017-03-07

    ej medlem längre
En alldeles lysande text! att kunna
associera till, och söka ta till sig och
förstå. * (Guldstierna)
2017-03-07

  Salvation Pepper
Adam, Zeus och Shakespeare sitter och festar vid Mimers träd.

Ensamma.


2017-03-07

  Nanna X
Jättefina mytbilder. Som jag ser det kan dikten tolkas både bokstavligt och ironiskt.
2017-03-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken magisk och fantastisk dikt om mannen, sedd ur poetisk synvinkel med härliga historiska metaforer!
2017-03-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Här är den poetiska ribban hög,och du klarade den galant.
2017-03-06

  Magdalena Eriksson VIP
ja han kom ej förbi mitt hus.. bra text! Uttrycket Kanske beror på hur en läser den här högt!
2017-03-06

  Marita Ohlquist VIP
Wow, vilken karl!
2017-03-06

  Selene999times
Gillar metaforerna och liknelserna,
sista stycket knöt ihop allt så fint!
2017-03-06

    ej medlem längre
Varje sann kulturman skulle bli alldeles "åh" av att få en sådan här dikt!
2017-03-06

    ej medlem längre
Väldigt fint beskrivet som mannen måste bli mäkta stolt över!
2017-03-06
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP