Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten på konstskolan

En kraftfull röst, ekar ut i korridoren
Giv akt, stå upp, lyssna till min order
Följ mina instruktioner, till punkt och pricka
Det finns inga genvägar, hårt jobb krävs för att lyckas
Konst handlar inte om abstraktion, utan om att vara konkret
Jo tack, jag vet, du är en auktoritet
En förnimmelse av min mor, en gestaltning av min far
Så långt från min skånska oljeduk, så nära till armén
Om jag inte denna plats lämnar, kommer jag inte ha någonting kvar
Min pensel och mina penna, kommer aldrig nå en scen




Fri vers av Adam Bäck
Läst 179 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-16 17:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sådana skolor ska totalt ignoreras eller sprängas i luften.
2017-03-16

    ej medlem längre
Konkret om vad? När man inte vet någon större sanning än fruktskålen och Pi, när man lär ut skuggning men inte själen.
2017-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Adam Bäck