Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begränsad av jaget

Vem är jag, om jag inte kan läsa alla de böcker som står framför mig,
leva de liv jag vill, vara de personer jag önskar vara.
Inte kunna lära mig alla kunskaper som jag vill behärska.
Jag vill leva och dö, veta att jag har känt alla skuggor,
toner och variationer av min psykologi och fysiologi.
Ty, jag är så begränsad till mig själv.




Fri vers av Midnight
Läst 312 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-18 19:26



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Människans kunskapstörst är obegränsad, liksom hennes sökande i ett visst skede efter en identitet som bättre motsvarar hennes egen och omgivningens idealbild. Allt detta är så bekant för mig från mitt eget identitetssökande tidigare - Varför måste man nödvändigtvis efterlikna någon annan? Att besitta all världens samlade kunskap är ju bra - Man kan ta anställning som Besserwisser eller Databank på något multinationellt pryltillverkande företagsmonster eller på Trumptower? Jo - kunskap är JÄTTE-bra att ha, men att sluta söka sin identitet i något yttre är betydligt mer tillfredsställande !
2017-05-02

  Leo Rudolphzon
Så få ord
Får ljuset tända
Bra fångat
2017-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Midnight
Midnight