Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du Utan Psalm

Tryggare kan ingen vara
Än guds lilla barnaskara,
Stjärnor finnes ej i himlen
Gravgårdskorpen sjunger in timmen

Herren dina händer bänder
Och din själ han tillslut bränner
Över dom han sig förbarmar
Bärandes på fäders likmaskar
Svävar en vålnad över lugnets allé
Bredvid ett mausoleum
Slipar präster dödens lie

Gud äger den grå dagen
Det duggande regnet
Den uttorkade hagen

Ingen glöd och ingen lycka,
Kan han nu ur dina händer rycka
Han, vår vän för andra vänner,
Dina ångestdrabbningar tänder

Gläd er då, ni lilla skara:
Lögnens gud skall er besvara.
För hans vilja måste alla
Syndare till jorden falla.

Vad han tar och vad han giver,
Kan blott döden ge med tiden
Och hans mål är blott det ena:
Kalla er som tror för hela.

Dig, han aldrig besvarar böner
Ej dig heller han giva söner
Ty han vill att du ska brinna
Och med ditt öde, låtas försvinna

Du utan psalm är blott den enda
Du alena ser livet hända
Du alena ser livet falla
Bortom synfält, bortom alla




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Herr Draug
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-19 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Draug