Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I evig rumstid. (Spacetime)


Livsplaneter


En vetenskapsman har sagt, -
att : -"Livet är en egenskap
hos Universum!" Ja, det
låter, väl, rimligt, riktigt !
Å, Spejset är så gigantiskt;
- det torde krylla av planeter, -
som vår, -- lite överallt !!

Vid kärleksakter kan
galaxernas braxande anas
som kvillringar i tårna hos
de älskande.. Samma hos
fäderna, då de skapade oss,
får jag förmoda. Vart tog
DE vägen, förresten ?

Människorna är Naturens
höjdare, elit, högsta väsen.
De borde, nog, finnas i ett
Otal; det finns plats för dem
i Rymden, vilken är ----
oändlig, kan jag tänka mig!
Vi är i evig rumstid !!

Skådar ut i natten.
Vi är inte ensamma !
Uti stjärnröken vimlar
det av livsplaneter.
Snart, kanske, vi kan se
livet i andra världar, -
på TV, -- om ej allaredan....






Fri vers av Marianne Räf
Läst 534 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-27 00:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Intressanta tankar och funderingar...
2017-03-30

  Salvation Pepper
"som kvillringar i tårna hos
de älskande."

Härligt!
2017-03-29

  Blomma-Stjärna VIP
Vad du kan! Så himla bra text! Jag förs in i sambandet mellan "kvillringarna i tårna hos de älskande" och galaxernas braxande ---------- och uti stjärnröken vimlar det av livsplaneter... som vi kan ana (eller kanske redan har sett! - Ufon?)
2017-03-28

  Anya VIP
Min tanke svindlar när jag läser din intressanta text. Jaa vi kan orimligen vara ensamma i universum. Fint skrivet om de älskande också. Bra skrivet...tycker om.
2017-03-27

    Dan Myrbeck
Vi får se om folket på den där nyupptäckta planeten på "bara" 19 ljusårs avstånd knackar på snart...
2017-03-27

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här, både om det som är nära och det som är långt borta!
Bra text som väcker tankar och känslor.
2017-03-27

    ej medlem längre
Läser dina ord och känner hur jag förflyttas bort i tid och rum, många tankar och känslor föds. Storartat skrivet av dig - en text som berör.
2017-03-27

  ULJO
Den här texten var riktigt bra
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf