Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dikt av ett våldtäktsoffer

jag satt där igen, gråtandes på stolen
det var inte mig det var fel på, det var kjolen
hur kunde du göra så, du visste hur jag lidit
hur jag genom stormen stridit
ändå gjorde du som dom andra
men jag ska inte dig klandra
jag ville ju, eller?
så nu sitter jag bara här och gnäller
men jag ska hjälpa dig
du ska aldrig mer se mig
för nu sitter jag med rakbladet i handen
nu ska jag klippa banden
banden jag skapat med dig och ingen annan
det är nog bäst jag slår mig i pannan
jag drar upp tröjärmen och blottar mina ärr
just nu har jag inte längre någon spärr
jag drar en gång, två, tre, fyra, fem
nu ska jag äntligen få komma hem
huden delar sig och fettet blottas
nu ska jag aldrig mer behöva brottas
blodet rinner ner som en flod
kom ihåg mig jag var god
snart känner jag hur kroppen domnar
nu vet jag att jag för sista gången somnar
för jag satt ju bara där gråtandes på stolen
visst var det mig det var fel på, och inte kjolen?




Bunden vers (Rim) av flisanm
Läst 1072 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-28 13:37



Bookmark and Share


    Nicklas VIP
Starkt skrivet.
Det är ju aldrig offrets fel. Aldrig någonsin. Varje människa ska få klä sig hur den vill utan att drabbas.
Att skada sig själv löser ju ingenting, men jag vet att det är oerhört svårt att motstå när man redan mår väldigt dåligt och förmodligen känner sig ensam.
Även om sådant här tyvärr händer alldeles för ofta (en gång är för ofta) så hoppas jag att detta inte är självbiografiskt.
2017-03-28

  Tor-Björn Gustavsson VIP
En berörande dikt om ett viktigt ämne.
Njut av våren . Kram TBG.
2017-03-28

  Tor-Björn Gustavsson VIP
En berörande dikt om ett viktigt ämne.
Njut av våren . Kram TBG.
2017-03-28

    jaybird
Välskrivet om den vassa eggen som delar oss.
2017-03-28

  S.A.I. Steve Lando VIP
starkt samt gripande om domstolarnas ständiga beyskyllerser mot tjejen o hennes kläder, när det ju vid precis alla fall är förövarens fel

bra skrivet
2017-03-28

    ej medlem längre
Ta inte livet av dig livet är ganska underbart
2017-03-28
  > Nästa text
< Föregående

flisanm