Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i tomhetens tidevarv är det alltid bråttom notis ur DN 170328, ”Psykiatriska diagnoser låg bakom 44 procent av alla 39659 sjukskrivningar i Stockholm 2016. Det är en ökning på 90 procent jämfört med för fem år sedan."


tjugohundrasjutton hisspitch dilemma

det är mycket nu
verkligen riktigt bråttom
snabbast från vaggan till graven vinner

hör inte
ser inte

har kaskadskjutit från höften hela dan
i ett inferno av corporate bullshit

det ringer
i mobilen
i öronen

tomma blickar
så långt ögat når

allt flyter
flyr för livet
i en hagelsvärm av buzzwords

blickstilla i vindögat

bossen rusar förbi ropar över axeln

”jag hör vad du säger, vi tar det sen”

prestationsrallyt
24/7
snart
i en vägg
nära dig

save the date

jag finns under korkeken

© Maria Marängsviss, 29 mars 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 929 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-03-30 08:45



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
snart
i en vägg
nära dig

- galghumor! :)
2021-11-17

  Anya VIP
Känns som min gamla arbetsplats. Fasen så talande....detta prestationsrally. Känner igen mig mycket i dina ord...jag finns också under korkeken...nu.
2017-07-20

  Ric
'snart
i en vägg
nära dig'

Jo jag älskar fan denna,
skitbra helt enkelt,
och jag finns också under
korkeken nånstans
2017-05-15

    Rafael
"snart i en vägg nära dig". Fantastisk fras!
2017-04-15

  Anita Hanssen
Ja, under korkeken får alla plats.
2017-04-15

    © Birgitta Wäppling VIP
Träffsäkert. Många fina passager i denna. Till exempel "snart i en vägg nära dig".
2017-03-31

    ej medlem längre
jag tycker om denna dikt, och den är så fint up to date..
2017-03-31

  Judas Ekholm VIP
Tjusigt uttryckt över livets stress och materiella kåthet. Tyckte mycket om den!
2017-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP