Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Suger Livets Mening..


Famlar efter glöden


Jag famlar efter glöden,
den som ska hålla mig kvar
på Livets närande härd.

Värjer mig emot Döden, -
som ej är för underbar, -
härjar i hela vår Värld !

Oss väntar många Öden,
ja, kanske, en bortgång, snar !
Säg, vad är din Levnad värd ?

I Jorden har jag min rot;
den Livets Mening suger --
-- så jag den får mig till del !

Kastar bort all tänkbart skrot,
som, alls, då, icke duger --
till mina lustiga Spel !

Ska spela, skönt, - not för not -
i hydda, slott å stuger ...
Det blir -säkert- inte fel !

Grymt, ska folken få spisa -
min fartfyllda Rock 'n' Roll !
Njut goa Melodier !!

Jag kan för er bevisa - - -
det att jag har full kontroll ---
på mina skriverier ! : )

Rosa, ni -- eller risa, --
- som ni vill ! Inom räckhåll ~~ ~
-- Segerns rosa Manier !!!!!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 303 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-29 20:03



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Alla läskunniga måste rosa dina fantasifulla, spännande texter!
2017-03-30

  ResenärGenomLivet VIP
Famlar gör vi nog alla ibland...det viktiga är att gå vidare ändå...bra skrivet...
2017-03-30

  Blomma-Stjärna VIP
Dina texter är genomarbetade, innehållsrika och överraskande och rimmen är ofta underfundiga, utan att varken rytmen eller meningen tar stryk - så varför skulle jag inte rosa!!!
2017-03-29

  ULJO
Bra jobbat.
När det gäller dina texter. Finns det bara ros att ge.
2017-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf