Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blir man nånnsin - fri ?


Sagomakt


Lockande blomster blå, jag ser.
Åh, det är mkt, som här sker!
Gorillan Augusta, - hon ler --
å liknar i mkt - en khmer !

Farsoter har dragit förbi,
slukat liv med grym energi.
Byn brann, - värre skulle det bli!
Undra´ om en´ nånnsin blev - fri !

Sura nappar på röd tunga,,,- -
fick nervsystemet att gunga.
Hörde en änglakör sjunga
om livet, då vi var unga ...

Nått, som man inte kan veta
i Sagan om Hans och Greta -
är hur de lyckades peta
in häxan i ugnen, heta !!

Snövit vänta på att bli kysst
av en prins, så stilig å schyst.
Å, hon kunde icke va´ tyst, -
- då han vidrörde hennes byst !

Törnrosa sov i 100 år.
Hennes väckning vart mkt svår !!
Hon å prinsen, - båda 2 får
vid kyssen, - rynkor å vitt hår!

Tiden dragit iväg med dem, --
så att när de tillsammans kom,
fick åldrandet, plötsligt, bråttom - -
Sånnt, kanske, sker - understundom,,,-

Sagor, ibland, högre smäller -
än verkligheten -- vad gäller
hur man ting tillrättaställer, - -
- så att Ingen tårar fäller !

--Här, barn - får ni karameller ! !







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 402 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-03-30 02:52



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
En fröjd att läsa!
2017-03-31

  Blomma-Stjärna VIP
Barn och barn - du skriver tydligt för oss vuxna! - men ja, visst bjuder du sagor och goda karameller att suga länge på! Tack ska du ha!
2017-03-30

    ej medlem längre
Här fick vi både sagor och karameller, inte illa!
Riktigt bra skrivet!
2017-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Gott och blandat, skriftat om sagornas värld i sköna rim!
2017-03-30

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt skrivet med inspiration från sagans värld...
2017-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text från sagornas värld
Suger på en karamell och läser om igen.
2017-03-30

  Anya VIP
Oj så skickligt du rimmar om farsoter, sura nappar och sagor. du har sannerligen din egen stil och jag gillar den. Jaa sagor i form av livslögner smäller högre än verkligheten många gånger. din text får mig att tänka. Bra!
2017-03-30

  Salvation Pepper
Jodå, sagorna har också sin mening!
Upplyftande!
2017-03-30

  ULJO
Sagans värld både ljuvlig och skrämmande.
2017-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf