Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I tunneln, -- Ljus !


Tideräkningar på rad


Trenne i ett litet stall.
Stjärnan över, tindrar, all.
Maria, Gabriel å
Jösses, deras lille son.
Genom ett nålsöga, hel,
trätts en fullvuxen kamel !

Ifrån denna Bild, vi ser --
hur stora Underverk sker.
Det råder inga tvivel -
om gudomlig Arvedel !
-Pojken gör sjuka friska, -
hörs fromma änglar viska.

-Än JAG, då!, ropar lytta-
Gör, nu, nånn Samhällsnytta!
Blinda, döva står på kö --
- samt de som vill slippa dö!
Redan döda, - väcks till liv.
Utbryter : ett fasligt Kiv!

För å göra Storyn kort :
Makten vill ta Jesus bort!
På ett kors fick han hänga
å bli Framtidens dänga !!
Offer, för Samtidens Bus.-
-Men, i tunneln syntes Ljus !

Mången Tideräkning har
börjat som en Saga, rar....
Å, nånn som verka´ reko,
gav till världen sitt Eko, - - -
- - så alla ska minnas att:-
-Dag kommer, jämt, efter natt ! ¤






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 445 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-04-03 06:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
till honom sätter jag allt mitt hopp.
2017-04-07

  KattenKin VIP
Fina ordvändningar, originell och intressant - applåder!
2017-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt otroligt originell och bra dikt från din fantastiska poetpenna.
2017-04-03

  objekt3
Välarbetat.
2017-04-03

  överlevaren VIP
Gillar, BRA!
2017-04-03

  ULJO
Du går från klarhet till klarhet med din poesi. Strålande
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf