Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt må leda till nått bättre.


Dov Karriär


Har varit ute på Svängen,
släppt loss i sött vin å rök.
Dansat på älvaängen.
Haft för mig en massa stök --
å hajat livspoängen!

Mycket kommer å hända!
Är inte nånn grön novis. --
Om, nånn vill se mig tända,
var beredd, då, på kurtis - -
- å låt Stjärnan dig blända !

Min bana är lång å svår.
Fordom, jag levde i Synd.
Det tog, ganska, många år -
innan jag hitta mitt Fynd, -
- som fick mig in på rätt spår.

Ett vapen, en svart pistol, -
som jag använde flitigt.
Sluta´ som fall i Domstol, -
mitt leverne var skitigt --
- å inte särskilt cool !

Nu, så har ja mig renat -
betydligt - till kropp å Själ.
Det kan inte va´ menat --
att jag jämt ska göra - fel, -
- intill mörkaste julnatt!

Man helt tokigt hamna kan
i Livets labyrinter.........
Men, det är, ju, också sant --
efter den kalla Vinter, -
- kommer Våren, - som bekant !!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 409 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-08 01:52



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Charmig pärla, iallafall som dikt himla cool! Och denna hade du inte fått ihop utan erfarenhet av livets labyrint.
Applåder!
2017-04-12

  ResenärGenomLivet VIP
Trots allt, hoppfullt...
2017-04-08

    Elisabeth Nilsson VIP
En överlevare har talat! I flätade ord och meningar om livet.
2017-04-08

  överlevaren VIP
Livets bana, marigt att hitta rätt spår...bra skildrat!
2017-04-08

  ULJO
Det är den sortens texter jag gillar hos dig. Suveränt
2017-04-08

    ej medlem längre
Fantastiskt bra ordflätning med rim!
Ett händelserikt liv med diverse äventyr! Förhoppningsfullt avslut!
2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf