Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröttheten


Dimmigt igår, inne och ute. Tröttheten,
det förlamande mätandet
sätter sig i kroppen som en korp vid ett kadaver.
Den är en fåfänga som fromt applåderar
den egna fasaden med två svarta vingar.
Enahanda. Linjaler.
Exakta. Oböjliga.
Så rädda att vi biter tungan av varandra.
Och rådjuren som rullar ihop sig
lägger sig ner för att dö.
Och tröttheten, tröttheten växer sakta.
Här kan man inte ens drömma en väg ut.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 350 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-04-08 06:51



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
När meningslösheten griper tag är det svårt att överhuvudtaget se en framtid...men jag tror att jag ändå fortsätter att drömma...
2017-04-08

  Eva Langrath VIP
Levande beskrivning av att ha hamnat i det djupa svarta hålet. Där man måste få hämta andan innan den mödosamma klättringen mot ljuset kan ta sin början.
2017-04-08

  TrollTörnTrappan VIP
Jag försöker applådera med en genomskinlig och en guldgul vinge... för dina fina liknelsers tålmodiga skriftande, snarare än den omåttligt mätbara dimman.
2017-04-08

  objekt3
djupsömn och paralys
2017-04-08

  Goraxy 89 Orion VIP
Hej - Är det du som är lantmätare K? Franz Kafka däremot brukade drömma sig ur sina skrivkrampsdepressioner !
2017-04-08

    Sefarge VIP
Trötthet
som äter upp drömmar
Och hopp om framtiden?
Bra fundersamt skriftat!

2017-04-08

  Salvation Pepper
"Här kan man inte ens drömma en väg ut."

Är du säker på det?
På något vis är det sant. Inne i tröttheten ger man tröttheten puls och kraft.

Så, vad gör en pigg?
2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson