Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läget, nu.


Ur dimman


Vinden kommer farande -
från väster, nu, känner jag.
Himlen, i uppklarnande.
Solen bländar, det är dag.

Polissamhället rustar
emot svåra Attentat...
Makten i lönndom frustar,
trår huv´en på silverfat!

Döden går en galen Rond
genom landet och i sta´n.
Kan jag ha mist mitt Förstånd?
Eller, är Förklaringen -- Fán ?

Som, ju, verkar genom Skuld.
Den bärs utav oss alla.
Hon brukar snatta mitt guld!
Det får många att tralla!

De flesta hejar på´na
i Striden oss emellan.
Det slutar ej förvåna -
att HON alltid va´ Källan !

Den smartaste i Världen, -
på vilken Ingen rådde.
Ej heller jag, vid Härden,
som massorna försmådde.

Men, nu, är nya tider --
å Makten mer fördelas.
När, individer lider,
kan vi se vad som felas!

Hörde hur nånn våldsamt skrek
i den svarta natt-timman..
Jag hoppas allas Kärlek --
ska komma ut ur dimman !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 315 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-09 14:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tycker som du att kärleken ska komma ut ur dimman och sprida sig överallt...så bra skrivet...
2017-04-10

    ej medlem längre
Ja döden går en galen rond, det är ondskan i sin fulaste skepnad som härjar.
Bra skrivet!
2017-04-09

  överlevaren VIP
Tänkvärd text ....kväva hatet i sin linda ersätta värme och kärlek!
2017-04-09

  ULJO
Bra text du förmedlar i nuets tragedi
2017-04-09

  Anya VIP
Här får du sannerligen med mycket. En stark text som känns global...och samtidigt så aktuell i vårt land. Tycker sista strofens kärleksbudskap är så fint.
2017-04-09

  bumerang

Så fint poetiskt du formulerar dig.
Du parerar så elegant förbi det som
blir outhärdligt jobbigt, men får oss
ändå att inse allvaret, respekten.
Och tar oss med fram till empatin.
Det som håller oss samman.
2017-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som belyser situationen i världen!
Må kärlekens öppna händer besegra hatets knutna nävar.
2017-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Hopp och kärlek är allt vi måste tro på! Terror och krig ska inte segra. Bra och tänkvärd dikt från din Poetpenna.
2017-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf