Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Opp mot Topp ....


Tendens Uppryckning


Hyser allsköns grå tankar.
Stänk utav rött, då de berör
den Kärlek, som har försvunnit.
Hjärtat är lystet å bankar.
Känslorna, de sjunger - i kör.
Godhet å lugn har jag funnit !

Ibland, går det trögt å skriva.
Kanhända, blir stroferna - fel --
- å ej ren och god poesi !
Tanken, som en gammal skiva,
med enformigt, tröttande spel
av en gammal sjuk melodi !

Långsamt, tar jag mig upp ifrån
lägre, infekterade plan, -
där jag fått kämpa för mitt liv..
I etapper höjes nivån;-
Den blir successivt mer human.
Snart, tar jag, väl, 7-milakliv !

Upplever en tydlig tendens
att det hela avancerar !
Från bottenläge -- opp mot Topp....
Min verklighets blå existens --
blir cool, då jag kontemplerar, - -
får Balans i Sinnen & kropp ! :)






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-11 01:04



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jag brukar tänka att det är frågan om transpiration, istället för inspiration, för den kan man ju få vänta ihjäl sig på.
Fint skrivet om skrivandets konst, och självbehärskning mot sinnesfrid.
2017-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Förtröstan och hopp, i en fantastisk dikt med många bottnar och färger.
2017-04-11

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra och välskriven text, tycker om ditt självporträtt!
2017-04-11

  Salvation Pepper
"Godhet å lugn har jag funnit !"
Gott för dig!
2017-04-11

    ej medlem längre
Detta är utmärkt skrivet, mångfasetterat om livets upp- och nedgångar...
"Hyser allsköns grå tankar.
Stänk utav rött, då de berör" väldigt fina rader och lätta att känna igen sig i!
Även detta uppskattar jag: "Hjärtat är lystet å bankar.
Känslorna, de sjunger - i kör." lite mystik.

Jag tycker om texten som helhet också! Gillar att det finns många färger i den. Sista stycket har så vackra ord!
"Upplever en tydlig tendens
att det hela avancerar !
Från bottenläge -- opp mot Topp....
Min verklighets blå existens --
blir cool, då jag kontemplerar, - -
får Balans i Sinnen & kropp ! :)"
Konsten att se sig själv som den man är och tycka om bilden!
Överlag har du ett rikt och bildat språk, fina rim och bra ordförråd!!


2017-04-11

  ULJO
Väl skaldat här
2017-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf