Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom sotsvart

 

tiden tynger, lägger sotsvart skugga
över morgondagens lust och längtan

jag levde som om jag aldrig skulle överleva
som om jag aldrig skulle behöva bära
dådagar över till morgondagar
som om de aldrig skulle passera min själ
giftet som höll dem ute, skulle också
bli mitt avslut

arrogans var min enda chans
slår helvetes hårt när man reser sig

så kom du, som ser bakom
och stärker självkänsla
som en jordledare, som en luftballong
som en pendel, en puls, en rikedom
jag hade tur, snubblade rätt för en gångs skull

blir aldrig vackrare i annan spegel
för återspeglingen är gudagod

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-11 16:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om din text!
2017-04-16

  Salvation Pepper
"som om jag aldrig skulle behöva bära
dådagar över till morgondagar"

Mycket bra formulering!

2017-04-12

  i af apa
En särdeles värme strålar ur texten, tänker ; rena naturkraften...!
2017-04-11

    ej medlem längre
Underbart att lägga det mörka bakom och hamna i kärlekens famn!
2017-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Helt underbar text om kärlekens magiska inverkan!
2017-04-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbar och livsbejakande dikt, om att finna sin rätta människa i kärlek. Hur detta kan ge styrka i både själ och hjärta.
2017-04-11

    Jag är fan större än Sartre
Mycket välformulerade rader av insikt och djup.
2017-04-11

  Anya VIP
Men så härligt att få möta en människa som stärker självkänslan. Det är ju så det ska vara. Vackert skriver du om då och nu...och den där återspeglingen. Kanon!
2017-04-11
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP