Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi borde få bli lyckliga !


Glöm dödens budskap!


Inspirationens låga
öppnar nattens kosmos
för Sinnen, som -nyss-
dräpte dagen, vilken
sneglade emot Väst i
kall fruktan för Mörkret
efter Solnedgången.

Låt oss finnas alla dagar, -
- EJ låta kvällar ta oss --
in i en blunder, som vi
aldrig vaknar ur, - den
skräckfyllda tro, som vi
är itutade sedan barnsben,
så hänsynslöst å fräckt!

Mossans kalla väta mot
min bak å rygg, då
vi älskar, ute i skogen, -
- drönande, vilt å gött;
så mkt bättre än lögnerna,
vi får serverade - för att vi
ska hålla oss på mattan!

Glöm dödens budskap !
Den är en hätsk mytoman,
som verkligen vill få oss
å tro, att vad vi alla vill
är å komma till honom,
förblindade av Illusion, -
- ej lyckliga i vårt Vara,

-- såsom vi borde bli !!







Fri vers av Marianne Räf
Läst 409 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-12 17:59



Bookmark and Share


  aol
Bra där gillar dina tankar , särskilt andra versen,
2017-10-03

  Lars Hedlin
Tack för en mycket bra text!
2017-04-16

  Salvation Pepper
Strålande ord!

Jag säger: Strålande ord!

2017-04-15

  överlevaren VIP
Älskog och annan blandning mellan himmel och jord!
2017-04-14

  Anya VIP
Fasen så bra. Gillar livsglädjen mellan raderna. Härligt med mossa i ryggen. Jaa Glöm dödens budskap! Jaa vi ska vara lyckliga i vårt varande. Bra!!!
2017-04-13

  KattenKin VIP
Verkligen intressanta och personliga verser - superfint!
2017-04-13

    ej medlem längre
Den här dikten har kraften och andan hos Stagnelius. Sorgen är unik för var och en. Många applåder.

2017-04-12

    Jag är fan större än Sartre VIP
Vem är egentligen lycklig i sitt vara? Hm, jo kanske de som har världens bästa familj och släkt, men sen försöker ändå alla slå ihjäl alla när ingen är som de borde vara, då det finns kulor i någons kista.
2017-04-12

  Blomma-Stjärna VIP
en dikt om att slå hål på myterna som hindrar oss och gör oss räddhågsna - för vi borde passa på och ta för oss av vad livet kan ge - vara lyckliga i vårt Vara - leva och låta leva!
2017-04-12

    ej medlem längre
"Glöm dödens budskap". Framtidshopp som lovar gott!
2017-04-12

  ULJO
Alla borde få känna harmoni och lycka. Det har du så rätt i.
2017-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf