Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trappan gick inte in

trappan gick inte in i huset
misstron var för stor

när den lagt sig ner för att dö
började trädet att växa

efter trettio år protesterade himmelen
ozonlagret är för tunt
vetenskapsmännen för få
utloppet måste hitta en annan väg

berget formulerade då om sina styrkor
grävde om sina grottor
och öppnade sina portar

vattnet som då släpptes fritt
dunstade bort som regn
och befruktade livet med glädje
som återgav öknen sin mening

den som inte kan beskrivas med ord




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-12 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson