Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folie à deux

Snöstormen har avtagit
Isen har brutits
och
Istarporten glöder
I Lapis Lazuli
på Pergamonmuseet
I Berlin

Norra polcirkeln har smält
Och
Ingenting var som vi trodde

Vulkanerna har stannat

och
väntar
på avfyrningssignal
och
en galning skrattar
åt mitt galenskap.


En voodoo-kvinna hugger
i ryggen på en docka
misshandlar en
bränd kotlett
och
balsamerar mig
med ord
av olja,

Ett eld-tal
flamberar,

luktar
Raffinerad
sakral rök,
Från cederträd
i Louisianas mangrove.


Hon visste
Atlantis var vår hemlighet
och visste
pandemonium öppnats

Visste att att vi måste
kliva orädda in.

Orädda in i helvetet.




Fri vers av Adonis
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-13 07:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Adonis