Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Övertro på medicinering


75 årskontroll fortsättning, beslutet.

Jag kände mig frisk och glad

En dag kom dom till mitt hem
Snälla och beskäftiga hen
du röker väl ej min vän
du dricker väl ej min vän
du äter väl bra
frukt och grönt skall de va
du rör väl på dig varje da
Oj blodtrycket var inte bra
flera prover måste vi ta
Oj här var det mycket som inte var bra

Somliga värden är lite på sne
vad skall vi göra åt de
Amlopidiner och Kerosarer är nog bra
Cardesartan för säkerhets skull
lite Statiner måste vi ha,
Hydroclorothiazide ger en bra effekt
Metaformin funkar bra
med lite Trombyl på topp blir allt perfekt
Biverkningar tja dom måste vi ta
blir det problem finns det mer och ta

En gång kände jag mig frisk och glad

BESLUTET

Jag tog ett beslut
nu får det vara slut
Gifterna i kroppen skall ut.

Amlopidiner, Kerosarer
Cardesartan och Statiner
Hydroclorothiazider och
Metaformin skall ut
och Trombylen den är slut.

Ansvaret är mitt
inte ditt.
Dör jag nu?
I så fall lycklig och glad
vet du kära hen
makten finns hos mig än.

Nu känner jag mig frisk och glad




Bunden vers av Kungskobran VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-16 10:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snyggt jobbat Sten. Ungefär som jag då, en MalmSten.
Jag fick högt blodtryck (190/85), förhöjt kolesterol, diabetes typ 2. "Ta medicin" sa de på vårdcentralen - OMGÅENDE, eller "gå ner 17 kilo!".
Nu har gått ner 11 kilo sedan 170717, På torsdag träffar jag min doktor. "Hm, väl jobbat, herr Malmsten. Jag ordinerar ett äpple om dagen - så lovar jag att hålla medicinerna borta från dig" (min dagdröm just nu!).
2017-09-12

    ej medlem längre
Det gjorde du rätt i! Självbestämmande är ens rättighet!
2017-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP