Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAR OCH EN SIN EGNA VERKLIGHETSUPPFATTNING

Varje rationellt tänkande individ utgår ur sitt egna perspektiv av verklighetsuppfattning som en sanning.

Politiker har sin verklighet som en sanning,islamister sin,de kristna sin,buddhisterna likaså men så har vi då psykiatrikern som har sina kriterier på vilken verklighetsuppfattning som är den rätt rådande normala,vilket isåfall innebär att alla andras verklighetsuppfattning är en vanföreställning,utan hänsyn till att en del människor har den sensibla förmågan se djupare och klarare på omvärlden än andra,där man kan utgå ifrån att naturen är normal och det onaturliga onormalt medan det civiliserade samhället blir alltmer artificiellt och därmed onormalt.




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-20 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP