Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungdomstid och Närvaro


I din närvaro känner jag glädjen fullt ut
Du är en människa som det lyser om
Om jag stod vid ett vägskäls slut
Skulle jag be dig att följa mig hem

Hem till en tillvaro där jag bott i mina ungdoms dagar
vandra på de stigar som för längesen jag trodde var borta
Återuppleva de känslor som finns för min hembygds hagar
minnas de orden där vi satt och var nära varann.

Vi var så unga och allt var vackert med framtids drömmar
vi såg en vy långt från denna plats där vi då var
men det finns en längtan, alltid en längtan tillbaka
och den kommer ofta på äldre dar

Vi möttes på våren mellan hägg och syrén
en tid som gjord för romantik och lycka
En förväntan, att så här ska det bli ,som en dröm
Men det förändras , men närvaron med dig är fortfarande öm

Vi trivs med varandra, tar inget för givet
Det är inte alltid en dans på rosor, det förändras,
och är en alldeles naturlig fortsättning på livet
Vi glömmer kanske en del
men har förståelse för varandras fel










Fri vers av Maj Larsson
Läst 179 gånger
Publicerad 2017-04-22 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maj Larsson